Pomen tehnične in varnostne zakonodaje

Tukaj najdete spremembe v zakonodaji, kar se tiče vas oz. vašega poklica
Odgovori
avsn d.o.o.
Prispevkov: 6
Pridružen: Pe Dec 08, 2017 4:06 pm

Pomen tehnične in varnostne zakonodaje

Odgovor Napisal/-a avsn d.o.o. » Po Dec 18, 2017 8:20 pm

Tehnična zakonodaja mora kot prvo skrbeti za zdravje in varnost ljudi in imovine. Njen poglaviten cilj pa je zagotavljanje še kvalitete produktov in storitev. Zmeraj večji in pomembnejši dejavnik pa je tudi čim manjša obremenitev narave in okolja. Torej je poznavanje obstoječe aktualne zakonodaje obvezno za vse udeležence na trgu materiala in storitev. Nepoznavanje zakonodaje in s tem povezano nespoštovanje je lahko nevarno in tudi z strani inšpekcij sankcionirano. Še huje pa je, v kolikor zaradi tega pride do smrti ali hudih telesnih poškodb ali velike materialne škode.
Trenutno stanje te zakonodaje pa je, da je preobširna in napisana preveč v pravnem jeziku. Včasih pa so določeni členi napisani tako, da jih niti pravniki ne znajo enako tolmačiti. Temu pa moramo po svojih močeh oporekati, kajti zakoni so pisani za nas in nam morajo biti najbolj nazorno razumni.
Le z skupnimi močmi in konstruktivnim sodelovanjem nam bo postopoma uspelo tudi to spreminjati, zato vas vabimo k aktivnemu sodelovanju.

Odgovori